Devel Sixteen V16 Hypercar - 5000 lóerő, 560km/h

Be kell vallanunk, hogy nem mai darab, de nem született még riválisa ennek a szörnyetegnek. A Devel Sixteen V16 Hypercar, a maga 5000 lóerejével a világ legerősebb utcára szánt autója. Tényleg nem szuperautó, hanem hiperautó. Természetesen nem máshol dobták össze, mint túlzásairól híres Dubaiban.

 

Devel Sixteen V16 Hypercar

 

 

A külsőre egyértelműen Batman mobilra hajazó külső az egyes elemek speciális nyitásával teszi még figyelemfelkeltőbbé a Devel Sixteen-t.

 

Devel Sixteen V16 Hypercar

 

A motorház tető alatt pedig a fent is említett 5000 lóerős erőgép ketyeg. Ez az a szörny, amely a bevásárló fokozatban is 1000 lóerős. És ez nem vicc. 1,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra és a végsebessége - amit valóban képes elérni - nem kevesebb, mint 560 km/h.

 

Devel Sixteen V16 Hypercar motor

 

A belső terek kiképzése is mindenhol masszív erőt sugall. Attól függetlenül, hogy korlátozott példányszámot gyártanak belőle, a belső tér állandó marad, míg a külső színek változhatnak. Mi már a szürkén túl láttunk belőle vaj színűt és feketét is.

 

Devel Sixteen V16 Hypercar műszerfal

 

És ez még nem minden. A dubai Devel a két évvel ezelőtti Dubai Motorshow óta építi és teszteli a 6500 lóerős változatot. Akkor a nagy testvért idénre ígérték. Bár az is lehet, hogy ekkora erőt nem képesek belepréselni.

 

A Devel Sixteen V16 Hypercar 5000HP ára kereken 1 millió dollár szállítás nélkül, amely mai árfolyamon nézve nem kevesebb, mint 285 millió forint. Ha azt nézzük, akkor olcsóbb, mint egy Pagani Zonda vagy egy Lamborghini Veneno.

Koenigsegg Regera: 1800 lóerős hibrid négy keréken
A Koenigsegg saját rekordjait döntögeti az 1800 lóerős hibridjével, a Koenigsegg Regerával.
Imperia GP, avagy a gyönyörű power hybrid
Az Imperia GP PowerHybrid nem csak környezettudatos, hanem egyedi és szép is.
A Koenigsegg Agera One:1 az év dobása volt
A Koenigsegg One program 6 egyedi fejlesztésű autóról szól, 1:1 tömeg-teljesítmény aránnyal.
Kommentek

0
lap teteje