White Heaven Beach a hófehér mennyország

A White Heaven Beach Ausztráliában az egyik olyan hely, ahova mindenképpen el kell jutnod egyszer. Nem véletlen, hogy a mennyország jelzővel illetük. Ilyen fehér homokot és türkiz tengert talán csak Bora-Borán láthatsz ezen kívül.

 

White Heaven Ausztrália - Whitsunday tengerpart

 

 

A White Heaven Beach egy 7 km hosszú partszakasz a Whitsunday szigeten. Nem csak a "Környezetbarát" turista célpont, hanem a "Legtisztább strand" címet is elnyerte már. Ez persze javarészt annak is köszönhető, hogy kutyákat és egyéb házi kedvenceket tilos a szigetre bevinni, illetve a dohányzás is tilos.

 

White Heaven Ausztrália -  a levegőből

 

És, hogy mitől ilyen fehér a homok? Mert a White Heaven strandján található homok szilicium-dioxid 98%-os tisztaságú. A hagyományos homokkal ellentétben a White Heaven fehér homokja nem tárolja, hanem visszaveri a hőt, így kellemes rajta sétálni még a legforróbb napokon is.

 

White Heaven Ausztrália - programok

 

A Whitsunday sziget szárazföldről az  Airlie Beach és Shute Harbour kikötőiből megközelíthető, illetve a Hamilton szigetről. Illetve sportrepülővel és helikopterrel a levegőből.

 

White Heaven Beach a Whitsunday szigeten, Ausztrália parjainál

 

A programok 200 ausztrál dollártól, míg a szállások már akár éjszakánként 20 ausztrál dollártól elérhetőek. Ne lepődj meg, mivel a szigeten csak Hostel jellegű szállások vannak. Ha nyugalmat akarsz vedd ki az egészet épületet. A White Heaven és maga a Whitsunday sziget is kínál nagyszerű programokat a tegnerparton heverészés mellett.

 

White Heaven Ausztrália - bejutás a Whitsunday szigetre

 

Fontos, hogy az utazásszervezésnél figyeljünk oda a vízum meglétére, ugyanis magyaroknak a belépéshez vízummal kell rendelkeznie. Talán Brisbane reptere a legközelebbi nem magán vagy katonai reptér, ahonnan charterrel, helikopterrel vagy éppen hajóval utazhatunk be a szigetre.

 

Számításaink szerint első osztályon utazva, helikopteres be- és kijutással, négyhetes ott tartózkodással és 10 programon való részvétellel együtt olyan 3 millió forintot kell mindössze rászánni erre a csodás telelésre vagy éppen nyaralásra.

 

Erről, és a szálláslehetőségekről a Whitsunday sziget hivatalos oldalán találsz bővebb információt.

Újévi luxus? Butik villa bérlés Koh Samuiban, Thaiföldön
Bérelj újévre butik villát Thaiföldön a Samujana Koh Samui-ban található villái közül.
Rancho Valencia: Álom hotel Kaliforniában
A Rancho Valencia Kalifornia egyik legmenőbb, haciendákból álló szállodája.
Az örök ragyogás városa Cancún, Mexikóban
Cancún méltán nevezhető a Riviera Maya és a Yucatán-félsziget gyöngyszemének.
Kommentek

0
lap teteje