Patek Philippe Supercomplication 1932

6500 M
kosárba

1932 nagy év volt az óragyártásban, hiszen akkor született meg a Henry Graves Jr. számára készített Patek Philippe Supercomplication, amely jelen pillanatban a világ legdrágább órájának számít. Pedig ez a Patek Philippe Supercomplication a nagy túltermelési válság kellős közepén készült.

 

Philippe Patek Supercomplication Henry Graves Jr.

 

 

Az órát, mint az számlapján is látható 1932-ben készítette a Patek Philippe, bár a New Yorki autógyáros fia, Henry Graves Jr. a történet szerint még a huszas évek közepén rendelte meg 15 ezer dollárért. Az aprólékos tervezésnek és kivitelezésnek meg is lett az eredménye, hiszen egy tökéletes óraművet alkottak a svájciak.

 

Philippe Patek Supercomplication for Henry Graves Jr.

 

Az 24 funkcióval rendelkező zsebóra másodlagos számlapján a Central Park csillagos ege köszön vissza ránk és jelzésként  a westminsteri plébánia harangjátékát zengi el. A közel ezer alkatrészből (pontosabban 920 darabból) álló Patek Philippe Supercomplication vetekszik az óragyártó modernkori modelljeivel. Emellett értékét a története, és kora is nagyban befolyásolja.

 

Philippe Patek Supercomplication Henry Graves Jr.

 

A Philippe Patek Supercomplication Henry Graves Jr. részére készült darabja legutóbb 1999-ben került kalapács alá a Sotheby's-nál, és a katari királyi család árvereztette el. A vevő, aki az óráért jutalékokkal együtt közel 24 millió dollárt (6,5 milliárd forintot) fizetett pedig az ismeretlenségbe burkolózott.

 

Philippe Patek Supercomplication Henry Graves Jr.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Philippe Patek órák nem csak márkanév, minőség, hanem időtállóság és folyamatos értéknövekedés miatt is kiváló befektetésnek számítanak. Tehát nem csak gyűjtőknek vagy órakedvelőknek, hanem üzletembereknek vagy befektetéssel foglalkozóknak is ajánlott márka.

Hublot Big Bang Black Caviar: Egymillió dolláros karóra
A Hublot Big Bang Black Caviar fekete gyémántjaival és különleges kiképzésével extravagáns darab.
Samsung Galaxy S6 és S6 Edge aranyból vagy platinából
A várva várt Samsung S6 Edge aranyba vagy platinába foglalva pompás ajándék lehet.
A 100 karátos tökéletes gyémánt aukcióra megy
Ritka pillanatok egyike, amikor egy 100 karát fölötti tökéletes gyémánt nyilvánosan cserél gazdát.
THSG 24k arany mountain bike fekete gyémántokkal
A THSG Beverly Hills Edition arany mountain bike fekete gyémántokkal.
Kommentek

0
lap teteje