A 100 karátos tökéletes gyémánt aukcióra megy

6700 M
kosárba

A ritka, 100 karát fölötti "tökéletes" gyémántok egyike 2015 április 26-án árverésre kerül a Sotheby's aukciós házban. A különlegességét az adja, hogy D színtónusú (gyémánt esetén a tökéletes tónus), 100 karát fölötti gyémántokból kevesebb, mint tucatnyi van szerte a világon. Ez a gyémánt pedig 100,2 karátos.

 

 

 

A D tónusu gyémánt tisztasága nagyjából a jeges víz tisztaságának felel meg. Tökéletes fényáteresztő, illetve a hibamentesség további előnyt jelent. Az utóbbi 25 évben mindössze 5 ilyen kaliberü, 100 karát fölötti D tónusú gyémánt került nyilvános árverésre. Ez a gyémánt nem a hagyományos ovális, hanem a smaragd metszés szabályai szerint lett megmunkálva. Ettől még robosztusabb a látvány. Egyszerűen lélegzetelállító.

 

 

Hasonló kövek már a múltban is elkeltek. 2013-ban ugyancsak a Sotheby's akcióján kelt el egy ovális, 118 karátos darab 30 millió dollárért. Ez a D tónusú, 100 karátos gyémánt az elemzők szerint 25 millió dollár körül fog elkelni, amely 6,7 milliárd forintnak felel meg. A részletek a Sotheby's tájékoztatójában is megjelennek majd hamarosan.

Hublot Big Bang Black Caviar: Egymillió dolláros karóra
A Hublot Big Bang Black Caviar fekete gyémántjaival és különleges kiképzésével extravagáns darab.
Patek Philippe Supercomplication 1932
Az 1932-es Patek Philippe Supercomplication Henry Graves Jr, részére készült a nagy válság idején.
THSG 24k arany mountain bike fekete gyémántokkal
A THSG Beverly Hills Edition arany mountain bike fekete gyémántokkal.
Retikül az 1001 Éjszaka gyémántjaival Mouawad-tól
A Robert Mouawad által kreált 1001 Nights gyémánt retikül tényleg a mesevilágba repít minket.
Kommentek

0
lap teteje