Imperia GP, avagy a gyönyörű power hybrid

Ki mondta, hogy egy hibrid nem lehet szép és hozhatja a retro életérzést? A belga Imperia által piacra dobo, neo-retro stílusú Imperia GP pontosan ilyen. A Green Propulsion által motorizált power hybrid megálmodója Denis Stevens, aki a  Imperia TA8 alapötletéből indult ki. Az autó manufaktúrában készül, tehát egyedi és ritka, ráadásul a cég 2013-ban lett hivatalosan is autógyártó, bár tuningolással már közel egy évtizede foglalkoznak.

 

Imperia GP PowerHybrid

 

 

Az Imperia GP PowerHybrid-et egy 1.6 literes 4 hengeres in-line turbós, direkt befecskendezéses, benzines motor hajtja. Ez mindössze 208 lóerőt jelent és 300 Nm nyomatékot képes leadni. Emellett az autóban egy állandó mágneses, axiális motor kapott helyet, amely 163 lóerőt jelent, illetve 350 Nm nyomatékot képes leadni két fokozatban. Az lithium-polimer akkumulátorok kapacitása 31 Ah (355V névleges feszültséggel), és 11 kW leadására képes óránként. Ezzel nagyjából 60 kilométer tehető meg. Az akkumulátorokat 220 voltról tölthetjük fel 4 óra alatt. A fogyasztás a hibrid hajtásnak köszönhetően mindössze 1,9 liter 100 kilométeren amellyel mindössze 50g CO2 kibocsátás jár.

 

Imperia GP PowerHybrid

 

Az Imperia GP karosszériája kimondottan könnyű, így a hibrid nem csak szép, hanem képes rendesen meglódulni az aszfalton. Mindössze 4 másodpec alatt van százon. A fékezésről az ABS gondoskodik. Kényelmünket bőrülések, szórakozásunkat a beépített sztereó szavatolja.

 

Imperia GP PowerHybrid

 

A kényelmünkről a bőrülések gondoskodnak és szórakoztatásunkról a sztereo hangtechnika Az Imperia GP PowerHybrid háromféle karosszériával készült, és már itt az újabb. A tetszőleges festés nem feláras. Az autó alapára 90 ezer euró, amely 28 millió forintnak felel meg. Az PowerHybridről a liege-i Imperia hivatalos oldalán tájékozódhatsz.

Devel Sixteen V16 Hypercar - 5000 lóerő, 560km/h
Bevásárló fokozatban 1000, utcai fokozatban 5000 lóerős a Devel Sixteen V16 Hypercar
Koenigsegg Regera: 1800 lóerős hibrid négy keréken
A Koenigsegg saját rekordjait döntögeti az 1800 lóerős hibridjével, a Koenigsegg Regerával.
Új Mercedes S600 Sedan: Erő és elegancia
A 2015-ös Mercedes S600 egy olyan luxus szedán, amellyel minden tekintetben elégedettek lehetünk.
A Lamborghini LM002 egy igazi kuriózum gyűjtőknek
A Lamborghini LM002 terepjáró olyan ritkaság, amelyből mindössze 301 darab készült.
Kommentek

0
lap teteje