A kaviárok királynője a beluga kaviár

A kaviár, és méginkább a Kaszpi tenger vidékékől származó orosz Beluga Kaviár mindig is a luxus életvitel részét képezte. A kaviár fényűzését nem szokás magányosan élvezni. Ez az az ételkülönlegesség, amely jó minőségű pezsgő kíséretében képes az állófogadások és partik fényét emelni.

 

 

 

A tévhittel ellentétben igazi kaviárt csak kevesen ettek, mert a boltokban kapható olcsó dobozos színezett halikra nem számít kaviárnak. Az igazi kaviár ritka és hihetetlenül finom. A kaviár tokhal ikrája, amely sem színezőanyagot, sem pedig egyébb adalékanyagot nem tartalmaz a són kívül.

 

A beluga tokhal eltérő színben adhat kaviárt. Ez a szürkéskéktől az olajzöldön át egészen a feketéig tarthat. Leginkább azonban a fekete változat a kelendő. A Beluga Kaviár a vajas ízvilága miatt közkedvelt. Emiatt kellemesen társítható tenger gyümölcséhez, lazachoz vagy éppen könnyed szendvicsekhez. A tálaláshoz a márvány kanál kötelező, hiszen az semmilyen mellékízt nem visz át a kaviárra.

 

 

A Beluga kaviár különlegességét az adja, hogy átlagosan akár 25 évet is kell várni, mire a beluga tokhal ikráit le lehet fejni. Természetesen ilyenkor néhány kilónyi fekete gyöngy a termés egyedenként.  A beluga tokhal kimondottan érzékeny környezetére, ráadásul nem is mindegyik nőstény ad ikrát. Ha belegondolunk, hogy egy doboznyi kaviárban mennyi gondoskodás van, a fizetendő ár igazán csekély.

 

Például a Caviar Rousse beluga kaviárja, vagy az Imperial beluga kaviárja kilónként 12 ezer dollárba kerül, amely 3 millió forintnak felel meg. Jelenleg az USA-ban nem kapható egy tiltás miatt, de Európában továbbra is élvezhető luxustermék. Érdemes a Huso-Huso által Oroszországból exportált minőségi kaviárt választani. Az mindig a legjobb minőség.

Kopi Luwak kávé, avagy a cibet macskák kávé receptje
A Kopi Luwak a világ legkülönlegesebb kávéja, amelyet a cibet macskáknak köszönhetünk.
Goût de Diamants, avagy kóstolj bele a gyémánt ízébe
A Gyémántok Ízét, vagyis a Goût de Diamants pezsgőt a palackja teszi igazán különlegessé.
Kommentek

0
lap teteje