A Koenigsegg Agera One:1 az év dobása volt

A 20 éves Koenigsegg még mindig képes brutálisan rádobni az eddigi teljesítményre. A Koenigsegg One programban a 6 egyedi autó készült. A Koenigsegg Agera One: 1-et nevezhetjük 2014 nagy dobásának.

 

Koenigsegg One: 1 elölről

 

 

És mi ez az egyes? Mert ez az a sorozat, amelynek minden darabjának 1:1 a tömeg-teljesítmény aránya. A Koenigsegg One: 1 leginkább a teljesítményéről lesz majd emlékezetes. Az elképesztő 1360 lóerős teljesítmény már 1:1 arányban viszonylik a tömeg kilogramjaihoz.

 

Koenigsegg One 1 - egy igazi szuperautó

 

A speciális ötliteres V8-as motornak köszönhetően 20 másodperc alatt képes a 400 km/h sebesség elérésére. Végsebessége 440 km/h fölött van. A motor 1000 Nm fölötti nyomatékának szelleme a 3000-8000 fordulatszám tartományban szökik ki a palackból. A maximális nyomatékot, az 1371 Nm-t 6000-es fordulatszámnál tudja leadni. Ráadásul E85-ös bioetanollal, hiszen Euro 6-os! Legalábbis ezt állítja a svéd Koenigsegg.

 

Koenigsegg One 1 - Brutális fékek

 

Nem csak gyorsul, hanem fékez is. 400-ról nullára mindössze 10 másodperc alatt ér vissza, illetve 100-ról mindössze 28 méteren képes 0-ra fékezni.

 

Koenigsegg One: 1 formás hátsó

 

A műszerfalon semmi felesleges műszer, egyértelmű színjelölések, semmi figyelemelterelő "többet akarok mutatni, int ami vagyok" csecsebecse.

 

Koenigsegg One 1 műszerfal

 

A belső tér a megszokott Agera frontot képviseli felturbózva. Igazi harapós, de tágas belsőtér. Kevláros panelborításokkal. Már ránézésre is ez az az autó, aminek az ember durván odalép. Bár szembetűnő a középső konzol kicsit családi túraautókra hajazó dizájnja.

 

Koenigsegg One 1 vezetőülés és műszerfal

 

A belső kárpit dizájnja végigkíséri az egész belső teret. A kevlár-velúr kombináció elég ütősen mutat.

 

Koenigsegg One 1 - Ülések

 

Természetesen az utastér és a pilóta környezete nagyban hozzájárul a vezetési élményhez, de amiért igazán jó érzést egy ilyen szuperautóval száguldozni az az a tudat, hogy már messziről látszik milyen egy igazi rosszfiú.

 

Koenigsegg One 1 oldalnézet

 

A Koenigsegg One 1 (amely az Agera sorozat is egyben) ára 2,5 millió dollár, amely 625 milliót jelent forintban. További információkat a Koenigsegg One 1 hivatalos oldalán találsz az autóról.

Devel Sixteen V16 Hypercar - 5000 lóerő, 560km/h
Bevásárló fokozatban 1000, utcai fokozatban 5000 lóerős a Devel Sixteen V16 Hypercar
Koenigsegg Regera: 1800 lóerős hibrid négy keréken
A Koenigsegg saját rekordjait döntögeti az 1800 lóerős hibridjével, a Koenigsegg Regerával.
Imperia GP, avagy a gyönyörű power hybrid
Az Imperia GP PowerHybrid nem csak környezettudatos, hanem egyedi és szép is.
Új Mercedes S600 Sedan: Erő és elegancia
A 2015-ös Mercedes S600 egy olyan luxus szedán, amellyel minden tekintetben elégedettek lehetünk.
Kommentek

0
lap teteje