Az örök ragyogás városa Cancún, Mexikóban

Mexikóról eszünkbe sem jutna, hogy micsoda fényűzés vár minket, pedig Cancun maga a paradicsom és a Yucatan-félsziget gyöngyszeme. A város négy és fél évtizede kezdte meg az átalakulást kihasználva természeti adottságait. A fehér homokos tengerpart, a türkiz tenger és a félsziget jó alap volt a luxus szolgáltatások kialakításához.

 

Cancún, Mexikó

 

 

Cancunban egyszerre találkozhatunk a modern értelemben vett fényűzés minden kellékével és a 3000 éves történelemmel. Nappal a történelmi emlékeket látogathatjuk vagy éppen a tengerparton relaxáhatunk. Mindkettő nagyszerű kikapcsolódás.

 

Cancún, Mexikó tengerpart

 

A maja örökség szinte karnyújtásnyira van Cancúntól. Szintén a Yucatán-félszigeten található a máig meg nem fejtett Chichen Itza, ahol arra vár Kukulcán templom, hogy felfedezd.

 

Chichen Itza, Yucatan féllsziget

 

Éjjel viszont feléled a város. Mivel Cancun a Riviera Maya üdülővezetben van, így az élőzenés bárok és más szórakozási lehetőségek garmadája áll rendelkezésünkre kora délelőttig. Többek között a híres Coco Bongo mulató, amely komplett revükkel kedveskedik vendégeinek. A Coco Bongoban már megfordult előadóként az LMFAO, Rihanna, Usher, Beyoncé, Lady Gaga és még számos közismert sztár.

 

Cancún, Mexikó - Coco Bongo LMFAO

 

Amennyiben más jellegű szórakozásra vágyunk ott Coco Bongo szomszédságában a Mandala, a Hard Rock Cafe vagy éppen a Palazzo, illetve megszámlálhatatlanul sok pazar étterem.

 

Mandala - Chancún mexikó

 

Elfogadható szállodát már találunk napi 100-120 dollártól, de ha apartman jellegű szállást keresünk, akkor ez napi 3-400 dollártól indul. A kijutás első osztályon és a félszigetre való eljutással nagyjából 10 ezer dollárt tesz ki. Az éjszakai szórakozást belépőkkel és fogyasztással nagyjából napi 250 dollárból megúszható. Mivel itt színvonalas klubok vannak a show belépők fellépőktől függően 130-170 dollár körül mozognak.

 

A teljes négyhetes ottartózkodás, a kiutazás és apartman, illetve a költőpénz mindőssze 20 ezer dollár, amely 5 millió forintnak felel meg. Bővebb információt Cancún város hivatalos oldalán találsz a mexikói turisztikai honlapon.

Újévi luxus? Butik villa bérlés Koh Samuiban, Thaiföldön
Bérelj újévre butik villát Thaiföldön a Samujana Koh Samui-ban található villái közül.
Rancho Valencia: Álom hotel Kaliforniában
A Rancho Valencia Kalifornia egyik legmenőbb, haciendákból álló szállodája.
White Heaven Beach a hófehér mennyország
A Whitsunday szigeten található White Heaven méltán nevezhető Ausztrália egyik gyöngyszemének.
Kommentek

0
lap teteje